Vil du lære å lede bærekraftig?

Velkommen til Ascensio, et unikt lederprogram som redefinerer bærekraftig ledelse. Dette programmet handler ikke om de vanlige reglene eller rapporteringskravene knyttet til bærekraft. I stedet fokuserer vi på deg som leder – på kraften til å bære deg selv, stå i deg selv og være i harmoni med den du er. I dagens samfunn er bærekraft ofte forbundet med regler og rapportering, men ekte bærekraft handler om evnen til å bevare og bygge opp vår egen energi. Dette innebærer å håndtere vår egen uro og indre smerte, og å være til stede i oss selv med overskudd og styrke. Det handler om å løfte og inspirere andre på en slik måte at vi skaper gode samfunn og arbeidsplasser folk vil vokse og trives i.


HVA KAN DU FORVENTE?

 • Programvarighet: 9 måneder
 • Ledere: Benedicte, støttet av seks eksperter på ulike felt
 • Internasjonale lærere: To leksjoner på engelsk
 • Fellesskap: Bygg sterkt nettverk med andre ledere
 • Fysiske møter: Tre møter (Et i Benedictes vakre hjem, et i Fjallbacka i Sverige, et i Oslo)
 • Online læring og støtte: Lukket Facebook-gruppe med oppgaver og deling, to Zoom-sendinger med online læring per måned 
 • Opptak: Tilgjengelige opptak av hver sending og alt innhold på moduler


PROGRAM MODULER: 


MODUL 1: Min personlige lederplattform
Vi starter og avslutter med å utvikle din personlige, autentiske lederplattform. Denne modulen hjelper deg å uttrykke tydelig hvem du er som leder, hva du står for, og hvordan du best kan lede. Arbeidet med lederplattformen er en prosess som bringer deg til å stå trygt i deg selv og vise veien for andre. Gjennom programmet vil du kontinuerlig bygge og styrke denne plattformen

MODUL 2: Selvledelse
Bli kjent med deg selv og din egen kraft. I denne modulen lærer du å håndtere egen uro og indre ubehag, noe som er essensielt for å stå stødig som leder. Ekte lederskap handler om å være til stede i både gode og utfordrende situasjoner. Du vil lære teknikker for å stå i krevende situasjoner med klart hode og varmt hjerte, noe som bidrar til bedre verdiskapning både for deg selv og organisasjonen.

MODUL 3: Motstandsdyktighet og resilience
Bygging av resilience er nøkkelen til langsiktig suksess. I denne modulen fokuserer vi på hvordan du kan utvikle motstandsdyktighet mot motgang og tilpasse deg endringer. Vi diskuterer hvordan du kan balansere kortsiktige behov med langsiktige mål, og hvordan håp og tålmodighet kan hjelpe deg å navigere gjennom usikre tider. Dette vil gjøre deg i stand til å holde fast ved din visjon og drive meningsfull endring over tid

MODUL 4: Kulturell endring og organisasjonsutvikling
Bygg en bærekraftig kultur innen organisasjonen og led endringsprosesser på en god måte. Vi ser på strukturerte metoder for kulturbygging og hvordan du kan skape varige endringer. Lær hvordan du håndterer endringer blant annet med støtte av det globale IDG rammeverket (Inner Development Goal), og få innsikt i teknikker for å oppnå resultater fra endringsprosesser.

MODUL 5: Bidra til bærekraft for bedriften din
Lær hvordan du integrerer bærekraft i forretningsstrategien, og hvordan langsiktig planlegging og verdiskaping kan gjøres bærekraftig. Vi går gjennom bærekraftige forretningsmodeller og god forretningspraksis, og hvordan du kan identifisere og utnytte bærekraftige muligheter i ditt selskap.

MODUL 6: Alle skal med! Kommunikasjon av bærekraft.
Effektiv kommunikasjon er essensielt for å få med folk på bærekraftsarbeidet. I denne modulen ser vi på prinsipper og strategier for å engasjere ansatte, leverandører og markedet i bærekraftsarbeidet. Vi diskuterer utfordringer og muligheter i bærekraftskommunikasjon, og hvordan du kan formidle budskapet på en måte som inspirerer til handling

MODUL 7: Stressmestring og velvære
Denne modulen fokuserer på teknikker for å redusere stress og opprettholde en sunn balanse i livet. Vi ser på mindfulness, meditasjon og energiøvelser, samt viktigheten av fysisk aktivitet, ernæring og søvn og hvile. Du vil lære strategier for å opprettholde mental og fysisk helse, og hvordan du kan fjerne hjernetåke og forbedre din generelle velvære.

MODUL 8: Sosial bærekraft. Bygg felles håp & inspirasjon!
Vi ser på hvordan fremme mangfold og inkludering på arbeidsplassen, og bidra til lokalsamfunnet gjennom samfunnsengasjement. Vi diskuterer hvordan inspirerende ledelse kan motivere andre, og hvordan du kan bygge håp og inspirasjon blant dine medarbeidere og samfunn.

BONUS MODUL: Avsluttende fysisk samling og feiring.
Viktigheten av å feire og ha det gøy. Denne modulen markerer ferdigstillelsen av din lederplattform, med en avsluttende samling hvor vi feirer fremgangen og resultatene vi har oppnådd sammen. Vi lærer mer om betydningen av glede, feiring og lidenskap på veien mot bedre ledelse. 


Har du lyst til å ta en uforpliktende prat? 

Jeg har satt av 25 minutter for å høre mer om deg og se om vi kan tilby støtte som passer for deg. Vi jobber kun med en liten gruppe og vil gjerne ha med ledere som vi virkelig kan støtte på en god måte. Hvis du kjenner at dette gir deg en positiv følelse, gleder jeg meg til å høre fra deg!
BOOK PÅ benedictehagenmjos@gmail.com

HVA VIL DU LÆRE?

 • Indre styrke og energi: Bygg opp din egen energi og kraft.
 • Transformasjon: Omdann utfordringer til muligheter og led endring over tid med klart hode og varmt hjerte.
 • Dypere selvforståelse: Få en dypere forståelse av deg selv og dine behov og hvem du er, og hvordan lede autentisk.
 • Forbedrede relasjoner: Styrk dine relasjoner med ansatte og samarbeidspartnere.
 • Skape endringer: Bruk verktøyene for å skape positive endringer i deg selv og selskapet.
 • Utnytt bærekraftige muligheter og øk verdiskapning for selskapet gjennom gode strategi og praksis.
 • Stå i din lederrolle: Styrken til å være ditt autentiske selv, også i vanskelige tider.

La oss sammen skape arbeidsplasser hvor vi kan være oss selv og støtte hverandre på en bærekraftig måte. Velkommen til Ascencio – bærekraftig ledelse på en ny måte.

Tidsperiode og påmelding


LEDERPROGRAM OPPSTART HØSTEN 2024:

- Første program har oppstart UKE 37, september 2024. Avslutningsmodul UKE 20, mai 2025

- Andre program har oppstart UKE 5, januar 2025. Avslutningsmodul UKE 36, september 2025.